Adacta Srbija
Adacta news center

Svetsko rešenje idealno za srpsku privredu

Adacta Beograd je na konferenciji za novinare u svojim prostorijama sa početkom proleća pored stabilnog rasta, povećanja zaposlenih i širenja AdInsure razvojnog centra u Beogradu predstavila i Microsoft Dynamics 365, poslovni softverski paket u oblaku

Kompanija Adacta sada zapošljava preko 430 ljudi u 7 zemalja i iza sebe ima više od 400 završenih projekata iz oblasti upravljanja resursima preduzeća (ERP), upravljanja odnosima sa klijentima (CRM) i poslovne analitike (BI).

„Prethodnu godinu smatramo veoma uspešnom. Prvi put smo ostvarili preko 25 miliona prometa na nivou grupe. Posebno smo zadovoljni radom beogradske kancelarije, koja dobila 20 novih kolega i završila 20 značajnih projekata – ostvarivši povećanje prihoda od 20%. Iza nas su uspešno završene implementacije u kompanijama Generali, NLB, AXA osiguranje, Emmezeta, N-sport, Železara Smederevo i druge“ – izjavio je Matjaž Fajfar, direktor beogradske kancelarije kompanije Adacta.

Matjaž Fajfar se osvrnuo i na dalji rast razvojnog centra za AdInsure (Adacta Insurance). Ovaj centar čije je sedište u Beogradu predstavlja jezgro razvoja web dela nove verzije tog softverskog rešenja, koje će biti namenjeno sklapanju polisa osiguravajućih kuća. Tokom prošle godine centar je dobio 12 novih zaposlenih, a planirano je da se u toj meri i ove godine proširi. Taj trend porasta zaposlenih je posledica daljeg razvoja softverskog paketa AdInsure, koje se pokazalo kao odlično rešenje za osiguravajuće kuće.

„Mogućnost internacionalne primene AdInsure rešenja dokazali smo na projektima u Rusiji, gde je završena i druga implementacija u osiguravajućem društvu VSK. Sklopili smo ugovor sa Generali grupom, tako da je plan da Adacta podrži sve njene poslovnice u istočnoj Evropi. Srpski deo konsultantske ekipe je uspešno završio projekat u Bukureštu, dok je trenutno u toku implementacija u Generali u Sloveniji.“ – rekao je direktor Adacta Beograd – „Prošle godine smo odlučili smo da idemo i u pravcu zapadne Evrope. Prvi cilj na tom putu je ostvaren projektom u Nemačkoj. Naravno, ne treba da zaboravimo ni kompletno upravljanje projektima u Triglav grupi u našem regioni, kao i u Poljskoj i Češkoj.“

Kompletan posao u „oblaku“

Adacta je ovom prilikom predstavila i Microsoft Dynamics 365, novi set „cloud“ poslovnih rešenja. Direktor prodaje u Adacti Beograd, Ivan Đolić, objasnio je da „cloud“, odnosno radu u „oblaku“ nije velika novina za veliku većinu korisnika navevši primer Gmail-a, „cloud“ servisa koji svi koriste. Najbitnije karakteristike, odnosno njegove prednosti su pouzdanost, sigurnost i dostupnost. Kako je u pitanju tehnologija koja se bazira na daljinskom pristupu, odnosno pristupu udaljenim serverima, za sigurnost podataka i pouzdanost pristupa garantuju kompanije koje njima rukovode kao što je kompanija Microsoft. Pod dostupnošću se podrazumeva pristup bilo kad i bilo gde, bilo da je to sa računara, tableta ili telefona. Osim za krajnje korisnike, sada se „cloud“ nudi i velikim poslovnim sistemima uz značajne beneficije.

„Kao najveću prednost možda bih istakao cenu, koja ne mora biti nužno niža u odnosu na ranije implementacije, već je manje opterećujuća po kompaniju koja uvodi rešenje. Ranije je svaki veliki IT projekat počinjao velikom novčanom investicijom, sada se „cloud“ plaća po upotrebi na mesečnom nivou. Ono što bih dodatno istakao jeste skalabilnost, tako da možete dodavati određene module u skladu sa vašim potrebama, tj. možete povećati ili smanjivati resurse koje koristite tog „cloud“ rešenja.“ – rekao je Ivan Đolić.

Nakon više godina razvoja, kompanije Adacta i Microsoft sada nude i poslovna rešenja sa sufiksom 365, koji označava Microsoft-ove pakete u „oblaku“. Ona su dostupna ne samo malim i srednjim preduzećima, već i multinacionalnim kompanijama. Microsoft Dynamics 365 predstavlja poslovna rešenja za povećanje efikasnosti kompanija optimizacijom procesa i tačnim praćenjem poslovanja. Office 365 je set alata za povećanje produktivnosti, a sastoji se od velikog broja aplikacija kao što su Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Skype for Business i drugo i desetak servisa, poput mreže Yammer. Svi 365 servisi su bazirani na platformi Microsoft Azure.

„Zaista snažno verujemo da su ovakva rešenja idealna za srpsku privredu jer kompanije sada mogu i bez velikih novčanih ulaganja donesu globalnu praksu u svoje okruženje. Sada više ne govorimo o inicijalnom ulaganju od 100 ili 200 hiljada evra, već o mesečnim paušalima od jedne do tri hiljade evra.“ – zaključio je direktor prodaje Adacta Beograd uz napomenu da je i period implementacije, koji se merio kvartalima, sada znatno kraći i iznosi do nekoliko nedelja.

Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt