Adacta Srbija
Adacta news center

Sedmu godinu za redom Gartner svrstao QLIK među BI lidere

Qlik® je lider u vizuelnoj analitici, a to je potvrdio i Gartner koji ga je u svom izveštaju Leaders Quadrant of the 2017 Business Intelligence and Analytics Platform Magic Quadrant report  svrstao među ovo odabrano društvo već sedmu godinu za redom.

Sedmu uzastopnu godinu, Qlik je svrstan u lidere u prestižnom Gartnerovom rangiranju koji se zove Magic Quadrant for Business Inteligence  and Analitics Platforms. Ovo godišnje ocenjivanje tradicionalno analizira vodeće BI ponuđače po raznim kriterijumima, uključujući infrastrukturu platforme, sigurnost podataka, integraciju sa različitim bazama, upravljanje podacima i njihovu vizuelizaciju, deljenje informacija, upotrebu preko mobilnih telefona i slično.

Prema ovom izveštaju tržište BI i analitičkih platformi od IT izveštavanja do modernih poslovnih analiza je sada mainstream. U izveštaju se navodi da sa svoje strane, kupci žele da prošire korišćenje modernih BI alata, uključujući samouslugu za sve u preduzeću i izvan njega. Ovo je uticalo na pozicioniranje Tableau, Qlika i Microsofta u liderski deo kvadranta, dok su Microstrategy, SAP, IBM i SAS nazadovali, a Oracle više nije u ovom društvu.

Izvišni direktor Qlika-a Lars Bjork izjavio je da je ova kompanija pokretačka snaga u BI industriji. Kao pionir na ovom tržištu Qlik će nastaviti da pravi smele poteze u stvaranju moderne platforme, koja je spremna za dolazak clouda i koja neće samo lepo izgledati, već i biti platforma za menadžere preduzeća i upravljanje, koja može da raste sa klijentima na njihovom vizuelnom, analitičkom putovanju.

Istraživanja pokazuju da je u 2017. godini Qlik zadržao vodeću poziciju među top 3 svetska BI prodavca, zajedno sa Microsoftom i Tableauom. Platforme ove kompanije – Qlik Sense, QlikView i QlikCloud  obiluju brojnim prednostima, uključujući laku i fleksibilnu upotrebu, operacionalnu interaktivnost, jaku partnersku mrežu i  visoku ocenu od strane korisnika.

Ceo izveštaj je dostupan na sledećem linku: http://www.qlik.com/mq2017.

Pročitajte više o Gartner Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms 2017 na Gartnerovom web sajtu.

O Qliku

Qlik® je vodeća vizuelno analitička platforma i pionir korisničke orijentacije poslovne inteligencije. Njegov portfolio sadrži rešenja bazirana na cloudu i lokalnom serveru, koja izlaze u susret narastajućim potrebama korisnika ka izveštavanju i samouslužnoj vizuelnoj analizi na usmeren, ugrađen i prilagođen način, bez obzira na to gde su podaci locirani. Kupci koji koriste Qlik Sense®, QlikView® i Qlik® Cloud dobijaju smisao o informacijama iz više izvora, istražujući skrivene odnose unutar podataka koji dovode do dobrih ideja. Sa sedištem u Pensilvaniji, Qlik posluje u više od 100 zemalja sa preko 40.000 korisnika.

O Adacti

Adacta je Qlikov partner već više od 10 godina, nudeći Qlik Sense®, QlikView® i Qlik® Cloud kompanijama u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Adactim sertifikovani BI tim IT stručnjaka i business analitičara je do sada uspešno implementirao preko 100 projekata koristeći Qlik alate u malim, srednjim i velikim preduzećima, omogućavajući tim kompanijama da vide smisao podataka i da unaprede njihovo odlučivanje i ukupne performanse.

“Gartnerov Magic Quadrant izveštaj je dobra polazna tačka za kompanije koje traže efikasna BI i analitička rešenja za njihov posao, jer daje dobar pregled vodećih svetskih provajdera modernih BI platformi. Qlik je uvek bio vodeći provajder inteligentnih i intuitivnih BI i analitičkih rešenja koja diktiraju tempo razvoja u BI industriji i verujem da će to biti i u budućnosti” – rekao je Bojan Glišović, vođa BI tima Adacta Beograd.

 

Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt