Savremeni kontroling: kako upravljati podacima i procesima u svetu informacija
Adacta news center

Savremeni kontroling: kako upravljati podacima i procesima u svetu informacija

Pridružite se našem webinaru i saznajte kako Adacta-in tim za poslovnu analitiku vidi ulogu kontrolinga u modernom dobu gde se trendovi menjaju svakodnevno, odluke donose brzo i često, a količina dostupnih podataka je svakim danom sve veća i veća.

Savremeno doba: previše podataka, a premalo pravih informacija i kvalitetnih uvida

Podaci dolaze sa svih strana – od strane naših postojećih i potencijalnih kupaca, naših zaposlenih, iz različitih informacionih sistema, interneta i društvenih mreža. Podaci su ono što pokreće novu ekonomiju, koja se često naziva analitička ekonomija. Međutim, da li kompanije danas znaju na pravi način da upravljaju velikom količinom podataka?

Ideja da koristite obilje vaših podataka na adekvatan način kako biste unapredili vašu informisanost, poslovne procese i transformisali poslovanje, i nije nešto novo što ste mogli da čujete. Poenta leži u sposobnosti da efikasno kombinujete svoje izvore podataka kako bi vaši podaci dobili značenje i dodali vrednost vašem poslovanju. Ali, gde se tu dešava promena? Promena se dešava kada dobijene informacije, uvide i predviđanja ponovo primenite u vaše poslovanje.

Kako kreirati efikasan kontroling u modernom dobu?

Efikasan kontroling u modernom dobu je fokusiran na budućnost poslovanja, širenje vidika i kreiranju nove vizije. Svakako možemo zaključiti da kontrolor treba da se bavi pitanjima u kom pravcu poslovanje treba da ide. Ali, postavlja se pitanje da li u eri informacija kontrolori gube kontrolu nad podacima i vremenom? Kako bi fokus sa izrade izveštaja bio prebačen na analizu poslovnih situacija, efikasan kontroling u savremenom dobu je nemoguće zamisliti bez primene savremenih analitičkih rešenja i automatizacije poslovanja.

Istraživanja su pokazala da kontrolori 80% svog vremena troše u prikupljanju podataka i njihovoj ručnoj obradi, a preostalih 20% se odnosi na analizu podataka. Vreme za koristan savet menadžeru i faktički da i ne postoji.“

O tome kako naši eksperti za poslovnu inteligenciju vide izazove savremenog kontrolinga i načine za njihovo efikasno rešavanje govorio je Bojan Glišović - vođa BI odeljenja u Beogradu.

Na webinaru ste imali prilike da saznate:

  • Kako funkcija kontrolinga izgleda u praksi i koji su predlozi za unapređenje
  • Koji su izazovi na putu da kontroling postane „poslovni partner“ u preduzeću
  • Kako Adacta pristupa digitalizaciji kontrolinga putem svojih analitičkih alata
  • Demo – Poslovna inteligencija u akciji

U slučaju da ste propustili priliku da poslušate webinar uživo, prosleđujemo vam link od snimka.

Webinar - Kako upravljati podacima i procesima u svetu informacija!

U slučaju da su vam potrebne dodatne informacije, budite slobodni da nam pišete na mail: marketing@adacta.rs


Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt