Prva Dynamics 365 Business Central implementacija na Cloud-u u našem regionu
Adacta news center

Prva Dynamics 365 Business Central implementacija na Cloud-u u našem regionu

Nova Cloud verzija Dynamics 365 ERP rešenja za SMB preduzeća je stigla. Business Central je najnovija generacija poslovnih aplikacija koja nudi širok spektar ERP i CRM funkcionalnosti sa ugrađenom analitikom i prirodnom integracijom sa Office 365 alatima. U poređenju sa drugim rešenjima koja posluju u Cloud okruženju, Business Central nudi sve prednosti Cloud poslovanja: uvek ažurirano rešenje, centralizovani podaci i smanjena IT podrška i troškovi održavanja.

Business Central – Najnovija generacija Cloud aplikacija za SMB

Od ponude do priliva bez otvaranja velikog broja aplikacija, jednostavnost u izvozu podataka i direktno kreiranje izlazne dokumentacije u Wordu ili Excelu, besprekorna integracija sa Microsoft Dynamics 365 i Office 365 alatima – Business Central nudi mnoštvo funkcionalnosti koje pomažu kompanijama da ostanu konkurentne u današnjem dinamičnom poslovnom okruženju.

ElanWave – Prvi klijent koji koristi Business Central rešenje na Cloud-u i lokalizaciju kompanije Adacta

ElanWave, internacionalna kompanija za razvoj softvera sa kancelarijama u Holandiji i Srbiji, je specijalizovana za kreiranje web i mobilnih aplikacija koje su potpuno prilagođene zahtevima i potrebama klijenata. Opseg poslovanja kompanije nametao je potrebu za sveobuhvatnom platformom koja bi uspešno povezala finansije, izveštavanje, praćenje radnih sati, obračun i alokaciju troškova i praćenje profitabilnosti projekata.

„Adacta je pokazala neverovatnu ko-operativnost u procesu adaptacije novog Microsoft proizvoda Dynamics 365 Business Central za srpsko tržište. BCS vidimo kao strateški važnu platformu ne samo za naše redovno poslovanje nego i za dalji razvoj naše kompanije. Kao partner u prilagođavanju i uvođenju kompleksnog sistema u naše poslovanje, Adacta je pokazala svoju profesionalnost i fleksbilnost na svim nivoima. Adacta se pobrinula da glavni (core) delovi potrebni za naše poslovanje budu potpuno operativni i spremni za upotrebu. Njihovo poslovanje odlikuje samokritičnost i visoki standardi kvaliteta, kako funkcionalni tako i tehnički.

Ono što najviše cenimo je flekibilnost koju su pokazali u procesu prilagođavanja prema našim korisnicima. Taj proces prilagođavanja je urađen na nivou treninga u koji su bile uključene relevantne funkcije naše kompanije. Svi moduli potrebni za rad su objašnjeni do najsitnijih detalja, sa akcentom na naše potrebe. Ono što bismo posebno želeli da istaknemo i što smatramo da Adactu izdvaja od drugih na tržištu jeste ko-operativnost, shvatanje specifičnosti poslovanja i transparantnost u poslovanju.”

- rekao je Dejan Dujak, osnivač kompanije ElanWave d.o.o.

Microsoft zvanično predstavio Business Central na srpskom tržištu

Povodom zvaničnog predstavljanja Business Central rešenja na srpskom tržištu, Microsoft Srbija je organizovao događaj u hotelu Metropol Palace, dana 28. februara 2019. godine. Kao vodeći govornik na događaju, Aleksandar Totović - Partner Technology Strategist for Microsoft Dynamics 365, izrazio je svoje impresije u vezi rešenja:

„Business Central je zaista jedno sjajno i moderno poslovno rešenje. Namerno izbegavam da kažem „ERP rešenje“, jer je ulazeći u Dynamics 365 porodicu, Business Central izašao izvan tih veštačkih ograda. On sada predstavlja kompletno i integrisano poslovno rešenje koje izlazi van granica ERP-a, CRM-a i slično. Ugrađivanjem veštačke inteligencije i drugih modernih cloud servisa, kao i integracijom sa postojećim Office alatima, ovo je rešenje koje će značajno olakšati posao našim korisnicima, a tu posebno mislim na srednje i manje korisnike, kojima su ove tehnologije ranije bile nedostupne“

- rekao je Aleksandar Totović, Partner Technology Strategist u kompaniji Microsoft.

Na zvaničnoj promociji, Živoslav Damnjanović – Direktor prodaje u kompaniji Adacta govorio je o putu prve Business Central implementacije u kompaniji ElanWave. Svaki početak nosi mnoštvo izazova, pa samim tim i prva Business Central implementacija na Cloud-u. Ali, kvalitetna saradnja između implementatora i klijenta je bila ključ uspeha.

Business Central, kao on-premise i Cloud verzija

Business Central nudi dve verzije implementacije: Cloud i on-premise. Srbija i Estonija su jedine dve zemlje u Centralnoj i Istočnoj Evropi gde je Business Central dostupan kao Cloud verzija. Radujemo se novim lokalizacijama ovog rešenja, koje će uključiti Sloveniju i Hrvatsku (očekuje se na jesen 2019.).

Od 01. aprila, klijenti Adacte mogu da kupe on-premise verziju rešenja u svim zemljama, pošto Dynamics NAV više nije dostupan za kupovinu.

Za više informacija pogledati:

Dynamics 365 Business Central

Zvanično predstavljanje Dynamics 365 Business Central

Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt