Adacta Srbija
Adacta news center

Novi Microsoft Dynamics AX (AX7) – Globalno lansiranje AX rešenja

Kompanija Microsoft je razvoj ERP rešenja koje je lansirala u toku 2015. godine bazirala na "Cloud-First & Mobile-first" strategiji koja omogućava dostupnost ERP rešenja na svim vrstama mobilnih uređaja. Primenu ove strategije Microsoft je nastavio i sa razvojem nove Dynamics AX 7 verzije rešenja, koja će biti premijerno predstavljena javnosti u martu ove godine sa novim vizuelnim identitetom i novim funkcionalnostima.

U cilju predstavljanja novog Dynamics AX rešenja široj javnosti, kompanija Microsoft organizovaće globalno online AX predstavljanje pod nazivom “Microsoft Dynamics AX Launch Event”, koje će se, u skladu sa vašim obavezama, održati 8. ili 9. marta 2016 godine. Događaj je osmišljen na taj način da eksperti koji su radili na razvoju novog AX 7 rešenja učesnicima demonstriraju sve prednosti rešenja, kao i da svoja iskustva sa učesnicima podele i korisnici koji su već imali prilike da vide Dynamics AX 7.

Koji su to noviteti koje donosi novo rešenje Dynamics AX? 

Rešenje u Cloud-u

Kompanija Microsoft je odlučila da od ove godine Dynamics AX rešenje nosi jedinstven naziv “Microsoft Dynamics AX” bez dodatnih oznaka za verziju, upgrade ili godinu izdanja. Razlog ove promene jeste da će od sada kao prva Cloud verzija, AX biti redovno ažuriran i održavan, bez potrebe za velikim i kompleksnim ispravkama. U isto vreme, AX u Cloud-u omogućiće jednostavniju integraciju sa ostalim Cloud rešenjima (Office 365, SharePoint, CRM Online).

AX u Cloud-u je pristupačniji kompanijama  koje nisu u mogućnosti da ulažu velika sredstva u informacionu infrastrukturu, a koja obično podrazumeva implementaciju core sistema kao što je AX.

Sa poslovanjem u Cloud-u, veći poslovni sistemi i kompanije od sada će veoma lako moći da koriste AX kako bi povećali svoju agilnost, saradnju i inovativnost.

Mobilni pristup

Pristup Dynamics AX rešenju sa svakog mobilnog uređaja,  tablet  ili smart telefona omogućava da poslovne operacije i podaci budu dostupni na bilo kojem uređaju bez obzira na vreme i mesto. Mobilni pristup je od velikog značaja kompanijama koje posluju na nekoliko različitih lokacija, sa internacionalnim poslovanjem i korisnicima koji su u pokretu i koji imaju potrebu da važnim dokumentima pristupe bilo kada i bilo gde.

Slika: Dynamics AX donosi brojne nadgradnje i nove funkcionalnosti: Mobilnost, Cloud i Fleksibilno licenciranje

Poboljšana funkcionalnost »Lifecycle Service Management« (LCS)

Unapređena LCS funkcionalnost donosi veću pouzdanost i viši kvalitet AX razvoja, bilo da je pod kontrolom korisnika ili u Cloud-u. U isto vreme, unapređena LCS funkcionalnost omogućava jednostavniju integraciju dodatno razvijenih ili specijalno kreiranih funkcionalnosti (npr. rolling-outs).

Unapređeni Web-Based Client

Još jedna ključna izmena koja dolazi sa novim Dynamics AX rešenjem je pristup kroz Web-Based Client-a umesto dosadašnjeg Windows Desktop Client-a. Više nema potrebe za posebnim instalacijama na svakom sistemu ili uređaju u slučaju novog ili dodatnog korisnika, s obzirom da će od sada svi korisnici biti u mogućnosti da pristupe Dynamics bazi podataka kroz internet pretraživač. Takođe, Web-Based Client omogućava korisnicima pristup različitim Dynamics modulima sa različitih lokacija, što je od velikog značaja za kompanije koje žele da svojim radnicima omoguće pristup AX modulima van kancelarije ili od kuće.

Unapređeno korisničko iskustvo

Dynamics AX sistem koristi sličan korisnički interfejs kao i operativni sistem Windows 8 i Windows 10, što omogućava jedinstveno Microsoft korisničko iskustvo, a time lakše i brže navikavanje korisnika na rešenje. Za B2B rešenja, ovo znači da je dizajn dramatično promenjen u odnosu na staru verziju AX sistema sa jednoličnim prozorima i menijem. Verujemo da će svi AX korisnici biti veoma zadovoljni novim izgledom i intuitivnošću AX rešenja.

Postepena nadgradnja

Prateći primer drugih Cloud rešenja, od sada će se automatski vršiti nadgradnja Dynamics AX rešenja kada god je to potrebno. Za kompanije ovo znači da će veoma lako dobijati najnovije unapređene verzije rešenja.

»Subscription-Based Licensing«

Ukoliko vodite poslovanje koje se odlikuje sezonskim fluktuacijama u obimu ili vaša kompanija ima potrebe za dodatnim korisnikom u sistemu, fleksibilniji sistem licenciranja može vam u velikoj meri olakšati poslovanje. Kupovina dodatnih licenci koje nikada neće biti iskorišćene, sada je prošlost. Nov i fleksibilniji sistem licenciranja omogućava vašoj kompaniji da na veoma jednostavan i brz način otkaže ili kupi dodatne licence u skladu sa potrebama poslovanja.

Zaintrigirani ste? Mi svakako jesmo.

Pozivamo vas da nam se pridružite na globalnoj premijeri: »Microsoft Dynamics AX Virtual Launch Event« i saznajte na koji način vaša kompanija može da unapredi svoje poslovanje uz pomoć Microsoft Dynamics AX.

Prijavite se ovde

Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt