Novi ERP projekat odveo Adactu na Jamajku
Adacta news center

Novi ERP projekat odveo Adactu na Jamajku

Iako u referencama naše kompanije stoji 450 završenih projekata u 25 različitih država, Jamajka do sada nije bila na tom spisku. Da, dobro ste čuli, Jamajka! Ali, kako izgleda implementacija ERP rešenja u zemlji gde prvo pomislite na odmor i rajske plaže?

Prvi klijent na Jamajci

Kompanija Adacta je prošle godine počela sa implementacijom ERP rešenja za upravljanje komunalnom infrastrukturom i to za kompaniju koja ima predstavništvo na Jamajci. 

Jamajka se smatra jednim od najlepših ostrva Kariba - ostrvo od 6 planinskih venaca, 120 reka, nekoliko vodopada, 120km pešćane plaže i nezaboravnim zalascima sunca. Sa druge strane, iako za jamajčane važi stereotip da vode spor i opušten život, projekat je svakako bio pun novih izazova.

undefined

Adacta - Around the world! :)

Jedan od prvih izazova sa kojim su se kolege susrele na ovom projektu je komunikacija u različitim vremenskim zonama. Komunikacija je uvek bila prilagođena EST vremenskoj zoni, a od leta 2019. godine naš tim je imao priliku da tri puta poseti ovaj pomenuti raj na zemlji.

U prvoj fazi tim je napravio popis funkcionalnih zahteva, analizu dokumentacije i održao radionice. Sve je bilo propraćeno brojnim konferencijskim pozivima, pre nego što se tim ukrcao na prvi let za Jamajku.

Poseta klijentu

Svaka poseta našem klijentu na Jamajci bila je odlična prilika da se naše kolege još više povežu i zbliže. Prvi deo dana su uglavnom provodili kod klijenta, a posle podne su zajedno radili analize i tražili rešenja za našeg klijenta. Naravno, sve ovo je bilo propraćeno lokalnom rege muzikom i nacionalnom kuhinjom.

Iako su  radni dani bili posvećeni klijentu i implementaciji ERP rešenja, vikende su provodili na predivnim plažama Jamajke – prvi odlazak je bio na plažu Ocho Rios, a druga poseta je bila Montego Bay. Međutim, kako su nam kolege prenele – prvi savet koji su dobili od lokalnog stanovništva glasi  – Every day is a beach day!:)

"Iako smo zajedno provodili dosta vremena, svi smo se složili da nas je rad na ovom projektu zbližio i da smo znatno ojačali timski duh posle prvog zajedničkog odlaska na Jamajku." - Bernarda Glavica Martinčič.

Tokom poslednje posete klijentu, naše kolege su snimile kratak video gde su predstavili svoj tim i kako izgleda jedan radni dan na Jamajci.

undefined

Pogledajte video


Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt