Mesto gde se razvijaju kreativne ideje i mladi lideri društva
Adacta news center

Vision Data Science 2019: Mesto gde se razvijaju kreativne ideje i mladi lideri društva

Šta je Data Science i kako su se kompanije zaljubile u Data Science, u kojim poslovnim situacijama nam mašinsko učenje može ili ne može pomoći i na koji način Blockchain utiče na promene u poslovanju i novac kao sredstvo plaćanja – ovo su samo neke od IT tema koje su bile predmet diskusije i razmene znanja tokom pet dana u martu, u okviru projekta Vision Data Science 2019. Kompanija Adacta je podržala ovaj projekat koji je realizovan od strane studentske organizacije – ESTIEM LG Beograd.

ESTIEM LG Beograd – Razvoj budućih lidera društva

Preko 60.000 studenata, 80 lokalnih grupa u 31 zemlji i preko 180 događaja koji se organizuju svake godine – ovo je sasvim dovoljan dokaz da je ESTIEM najjača mreža studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta (IEM) u Evropi. Kao internacionalna organizacija koja povezuje studente, kompanije i obrazovne institucije, ESTIEM ima za cilj da pomogne mladim studentima da unaprede svoje veštine i sposobnosti koje su im potrebne za rastuće zahteve savremenog poslovanja.

Jedna od najvećih studentskih grupa sa 4 lokalna i 30 međunarodnih projekata, ESTIEM LG Beograd organizovao je događaj pod nazivom „Vision Data Science 2019“ u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, u periodu od 10. do 17. marta 2019. godine. Kako bi premostili jaz između akademskog i korporativnom okruženja, studentima IEM-a su pružena praktična znanja o aktulenim temama iz oblasti ekonomije, društva i tehnologije.

Vision Data Science 2019 – Mesto za sve ljubitelje Data Science i Blockchain

Tokom pet dana, studenti su imali priliku da prošire svoja znanja o današnjim najaktuelnijim IT temama – Data Science, Blockchain tehnologija, IoT i poslovna inteligencija.

Putem brojnih radionica, zabavnih aktivnosti i rešavanje studije slučaja, studenti su po principu „učenje kroz rad“ usvojili brojna znanja o Data Science, koja je razlika između široko dostupnih podataka i „pametnih“ informacija, kako nam internet može pomoći u svakodnevnom životu i poslovanju, šta je mašinsko učenje i kako izgleda njegova primena u industriji, šta je Bitcoin i da li treba da prihvatimo našu stvarnost ili da se borimo za bolje sutra uz pomoć AI, VR i IoT.

„Vision Data Science okupio je studente iz 11 različitih evropskih zemalja kako bi usvojili znanja o Data Science i Blockchain tehnologiji od srpskih stručnjaka. U ovom internacionalnom okruženju, studenti su imali prilike da se upoznaju sa najnovijim IT trendovima i da stvore solidnu osnovu za budući profesionalni razvoj. Projekat je završen studijom slučaja gde su studenti primenili stečena znanja tokom pet dana druženja“ 

-       Aleksa Lukić, Vice President of Corporate Relations u ESTIEM LG Beograd

„Ovo je zaista bilo divno iskustvo za sve nas, kako organizatore tako i učesnike projekta. Osim toga što smo proširili postojeća znanja o najaktuelnijim temama u oblasti IT, ovaj događaj je bio idealno mesto za druženje i za građenje novih mostova prijateljstva širom Evrope. Veliko hvala za sve one koje si bili deo ovog projekta. Vidimo se sledeće godine za novim „buzzing“ IT temama.“ 

-       Anđela Vasojević,  Corporate Relations Manager u ESTIEM LG Beograd

Adacta podržala buduće kreatore promena

Kao kompanija koja je okrenuta budućnosti i ulaganju u mlade talente, Adacta je podržala Vision Data Science 2019. Svesni smo činjenice da ulaganjem u današnje talente mi utičemo na stvaranje budućih profesionalaca.

undefined

Ali, ovo nije kraj našeg druženja. Naše kolege iz Adacte će održati radionicu na Fakultetu organizacionih nauka u aprilu. Unapred se radujemo našem druženju i širenju praktičnih znanja.


Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt