Rad od kuće
Adacta news center

Informacije o poslovanju kompanije Adacta tokom opasnosti od zaraze COVID-19 (korona) virusom

Širenje infekcije COVID-19 (korona) virusa je sve brže u mnogim zemljama širom sveta. U ovom trenutku je najvažnije obuzdati epidemiju i zaštititi ljudske živote.

Kako bi sprečili širenje, nadležni javni organi mnogih država su preduzeli mere za kontrolu širenja i suzbijanja infekcije izazvane COVID-19 (korona) virusom. Mere se odnose na ograničavanje putovanja i prelazak državnih granica, rad od kuće za mnoge organizacije, a sve u cilju smanjenja društvenog kontakta kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze.

Uz kontinuiranu saradnju i koordinaciju sa našim regionalnim kompanijama, pažljivo pratimo propise i preporuke koje su izdate od strane nadležnih javnih organa. Poštovanjem pomenutih pravila i mera osiguravamo zdravlje i sigurnost naših zaposlenih, ali i naših klijenata i poslovnih partnera, što ujedno predstavlja naš glavni prioritet u novonastaloj situaciji.

Kao kompanija, podržavamo sve napore povodom smanjenja kontaminacije i ispunjavanja svih propisanih mera i pravila, pa smo u skladu sa tim doneli odluku da sve naše poslovne aktivnosti prebacimo online u naredne dve nedelje, sa početkom od 16. marta 2020. godine. Ovim putem bismo želeli da zamolimo naše klijente i poslovne partnere za podršku, kako bismo zajedničkim snagama sprečili širenje COVID-19 (korona) virusa. U skladu sa tim, svi sastanci koji su bili planirani da se održe u našim kancelarijama biće premešteni online, putem Microsoft Teams platforme za komunikaciju i kolaboraciju.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja povodom rada na projektima tokom novonastale situacije sa COVID-19 (korona) virusom, budite slobodni da se obratite našem projektnom menadžeru ili Support Teamu, kako bi prilagodili planirane aktivnosti.

Kontinuitet poslovanja

Sigurnost i zdravlje naših zaposlenih predstavlja glavni priorit u ovom trenutku. Drugi najvažniji cilj u ovim izazovnim vremenima je očuvanje kontinuiteta poslovanja i funkcionisanja ekonomije. Kao kompanija imamo obavezu prema našim klijentima da pružimo podršku njihovom poslovanju na najbolji mogući način tokom novonastale situacije, kako bi se sprečile eventualne štete usled odlaganja završetka projekta ili prekida svakodnevnog poslovanja klijenta usled neisporučenih usluga.

U kompaniji Adacta smo ispunili sve preduslove – kako u pogledu metodologije rada, tako i u pogledu tehničkih preduslova – za sprovođenje aktivnosti potrebnih za implementaciju projekata i pružanje podrške i usluga putem online radionica i online sastanaka.

Kompanija Adacta ima dugogodišnje iskustvo u online radionicama i u većini slučajeva je dokazano da je moguće pružiti jednako efikasnu radionicu, kao i na fizičkoj lokaciji.

Ukoliko se javi potreba, naš IT sektor ili postojeće kontakt osobe u našoj kompaniji vam mogu pružiti pomoć i podršku po pitanju softverskih i hardverskih preduslova, kako bi se uspostavilo moderno i kolaborativno online okruženja i kako bi imali zagarantovan kvalitet i kontinuitet rada na projektima.

Online saradnja – dodatne informacije

Prelazak na online poslovanje je izuzetno važna mera za suzbijanje COVID-19 (korona) virusa. Proizvođači softverskih proizvoda za online poslovanje i rad na daljinu trenutno pružaju licence, od kojih su neke besplatne, kako bi vam omogućili da nesmetano nastavite sa dosadašnjim poslovnim aktivnostima.

Preporučujemo upotrebu Microsoft Teams aplikacije. Aplikacija je sastavni deo Office 365 paketa.

Ako trenutno nemate pretplatu na Office 365, postoji i mogućnost da je koristite besplatno putem osnovnog paketa. Preuzimanjem besplatne verzije Microsoft Teams aplikacije omogućeno vam je da neograničeno ćaskate, delite datoteke, organizujete video pozive, skladištite podatke – što je izuzetno bitno za nesmetanu kolaboraciju i saradnju.

Krenite još danas sa korišćenjem Microsoft Teamsa i promenite način rada

Microsoft Teams aplikacija za saradnju i kolaboraciju pomažu u automatizaciji celokupnog ciklusa sastanaka, pri čemu omogućava korisnicima da ostvare značajne uštede u vremenu i postignu bolje rezultate i bolju fokusiranost u radu.

Napravili smo pregled veoma korisnih linkova koji vam mogu pomoći u preuzimanju i korišćenju Microsoft Teams aplikacije.

- - - > Rad na daljinu – Sarađujte efikasno uz Microsoft Teams < - - -

Ako imate bilo kakvih pitanja o našim merama za suzbijanje širenja trenutne epidemiološke situacije COVID-19 (korona) virusa ili dostupnim opcijama za online saradnju, obratite se kontakt osobi u našoj kompaniji.

Uvereni smo da zajedno sa našim klijentima i poslovnim partnerima možemo preduzeti važne korake u rešavanju trenutne situacije i da će celokupno društvo uskoro prevazići novonastali izazov.

Zahvaljujemo se na razumevanju i želimo vam puno zdravlja.


- - - > Information on the Coronavirus desease (COVID-19) for customers and partners < - - - 

- - - > Collaborate effectively while working remotely with Microsoft Teams < - - -

- - - > A free 6-month Office 365 E1 Trial, including Microsoft Teams, is now available! < - - -

Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt