Adacta za Controlling magazin: Cilj modernog alata poslovne analitike je povezati ključne podatke i doneti prave zaključke
Adacta news center

Adacta za Controlling magazin: Efikasno povezivanje podataka uz pomoć rešenja za poslovnu analitiku i cilju donošenje pravih odluka

[Cilj je povezati tačkice]

Vladanje i upravljanje podacima je u današnjoj turbulentnoj i konkurentnoj ekonomiji apsolutno neophodno. Pored najpoznatijeg, finansijskog controllinga, mnogo je aktuelnih vidova ove prakse: počev od proizvođača, koji moraju da kontrolišu vreme u radu i zastoje mašina, preko finansijskih direktora kojima je neophodna kontrola efikasnosti goriva u kompanijskim automobilima, do banaka koje regulatornim telima moraju da podnose izveštaje o trenutnom finansijskom stanju i protoku novca. Zajednički imenitelj njihovih potreba jeste dobijanje: najažurnijih trenutnih podataka, zatim, podataka koji su pristupačni, laki za „rukovanje“ i brzi u odgovorima.

Kako bi se postigli željeni rezultati, u igru se uključuje trenutno najmodernije BI rešenje Qlik Sense koje omogućava potpuno prirodan način rada sa podacima.

 

Na temu značaja efikasnog BI rešenja za kompaniju i njeno poslovanje, za najnovije osmo izdanje Controlling magazina govori Matjaž Fajfar, generalni direktor Adacta Beograd.

Pročitajte kompletan članak

Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt