Adacta na 4. Kongresu kontrolera
Adacta news center

Adacta na 4. Kongresu Controllera: Predstavljanje Qlik Sense rešenja

Kompanija Adacta predstavila je prednosti i iskustva praktične primene savremenog Qlik Sense rešenja za poslovnu analitiku i izveštavanje (BI) na najvećem regionalnom skupu iz oblasti kontrolinga u jugoistočnoj Evropi, održanom u Beogradu.

Kao jedini partner kompanije Qlik u regionu, Adacta je profesionalnim kontrolerima demonstrirala mogućnosti Qlik Sense rešenja i načine na koji mogu da ih iskoriste kao alate za donošenje pravih poslovnih odluka na bazi podataka kojima kompanije raspolažu.

Smisao nove discipline kontrolinga je u tome da se iz mora dostupnih informacija „izvuku“ one najvažnije, na osnovu kojih se mogu doneti najbolje poslovne odluke. Baratanje mnoštvom podataka zahteva posebno znanje kontrolera, kao i efikasno povezivanje i vizuelizaciju podataka, u čemu su savremeni BI alati postali nezamenljiv alat.

U efekte primene takvih rešenja okupljeni profesionalci imali su priliku su da se uvere na primeru Adactine implementacije BI rešenja u kompaniji Forma Ideale, uz uvid u načine na koje je ovim BI-projektom unapređeno poslovanje jednog od najvećih domaćih proizvođača nameštaja.