ADACTA l The New Beginning
Adacta news center

ADACTA organizovala online event l The New Beginning

Prošle nedelje putem Microsoft Teams aplikacije okupili smo sedam vrhunskih stručnjaka koji posluju u 5 različitih industrija i to u tri različite države kako bi odgovorili na pitanje – Da li je ovo novi početak i da li ćemo uspeti da prevaziđemo sve poslovne izazove nove realnosti?

Kakva kretanja makroekonomije možemo da očekujemo u budućnosti i kako će se to kretanje odraziti na pojedine industrije -  govorili su predstavnici vodećih kompanija u Adriatic regiji - GEN-I, Unisol, Valamar i EY-Parthenon.

Simak online događaja možete pogledati ovde:

Agenda:

00:00 – 2:57 Ivan Đolić, Country Manager, ADACTA
2:58 – 29:41 Domen Zadravec, Partner, E&Y Parthenon
31:46 – 1:52 Panel diskusija

  • Andrej Šajn (Board Member, GEN-I)
  • Vojin Starčević (Owner, Unisol)
  • Roberto Gobo (Chief Digitalisation Officer, Valamar)
  • Krešimir Mlinarić (Country Manager, ADACTA)
  • Vuk Vuković (CEO, Oraclum Intelligence Systems)

Ne znamo šta budućnost donosi, ali to ne znači da se na nju ne možemo pripremiti

Bilo je zanimljivo čuti iskustva, mišljenja i preventivne mere koje su kompanije preduzele u različitim industrijama, jer je svaka industrija različito pogođena novonastalom situacijom.  Primarni cilj na početku pandemije je bio zaštita radnika i stvaranje adekvatnih uslova za nastavak poslovanja.  Valamar je pokrenuo program "Pauza, Restart" putem koga su očuvali radna mesta, dok su ADACTA i  GEN-I svoje poslovanje preselili na online režim rada i tako zadržali kontinuitet poslovanja. Sa druge strane, kako je trenutna situacija različito uticala na različite industrije, kompanija Unisol koja se bavi proizvodnjom hrane je imala porast prodaje u ovom periodu, što je imalo za posledicu porast proizvodnje i proizvodnih kapaciteta.

Koraci koji slede uključuju izradu različitih scenarija i time prilagođenih budućih planova. To podrazumeva da će situacija sigurno biti neizvesna, ali da ne smemo kao kompanije da dopustimo pasivno posmatranje situacije, već da brzo reagujemo na neke nove prilike koje će se pojaviti na putu ka izlasku iz krize. Ono što jeste zajedničko za sve scenarije jeste digitalizacija poslovanja, koja ako bude sprovedena u skladu sa novim trendovima i zahtevima potrošača će sigurno stvoriti nove prilike i omogućiti lakše prilagođavanje svim potencijalnim rešenjima ove krize.

Hvala što ste bili sa nama!

Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt