Adacta na centralnom događaju u oblasti kontrolinga
Adacta news center

CFO & Controlling kongres 2019 – Adacta na centralnom događaju u oblasti kontrolinga

Na sedmom tradicionalnom događaju – CFO & Controling kongres 2019, okupilo se više od 400 CFO, CEO i kontroling eksperata iz najvećih srpskih kompanija kako bi razmotrili poslednje trendove i primere dobre poslovne prakse. Centralni događaj u oblasti kontrolinga održan je 23. aprila 2019. u hotelu Crown Plaza u Beogradu pod nazivom „Pripremite se za budućnost“.

CFO & Controlling kongres 2019 – Pripremite se za budućnost

Kompanije koje već decenijama posluju i te kako su svesne da se poslovne okolnosti menjaju i da se dešavaju nepredvidljivi događaji. Činjenica je da kompanije ne mogu predvideti budućnost, ali mogu napraviti pametne izbore u sadašnjosti kako bi spremne dočekale budućnost. Ovo je jedan od razloga zašto funkcija kontrolinga sve više dobija na značaju u današnjem visoko konkurentnom poslovnom okruženju zato što pruža top menadžmentu relevantne informacije u procesu odlučivanja.

U organizaciji Menadžment Centra Beograd, 7. CFO & Controlling kongres bio je odlična prilika za srpske kontrolore da razmene mišljenja o najvećim izazovima u kontrolingu, kako ih prevazići, zašto kompanije sve više pričaju o digitalizaciji poslovanja i koji su najveći benefiti digitalizacije.

Kongres je bio organizovan u pet različitih panela:

  • Šta CEO očekuje od CFO i kontrolora?
  • Kako će izgledati CFO budućnosti?
  • Digitalna transformacija i uticaj na finansije i kontroling
  • Kako napraviti realan budžet?
  • Glavni trendovi u kontrolingu

Zepter International – Put digitalne transformacije uz pomoć Qlik Sense rešenja

Kroz predavanje „Digitalna transformacija: šansa ili pretnja, Srđan Milić – Head of IT u kompaniji Zepter International predstavio je razvojni put kompanije i kako je tekao proces digitalizacije. Najveći izazovi na putu „digitalnog uspeha“, kako ih prevazići, koje su ključne prednosti digitalne transformacije i koji su budući planovi za digitalni razvoj – ovo su samo neka pitanja koja su bila predmet diskusije tokom njegovog izlaganja.

Prema njegovim rečima, tri ključne prednosti ditigalizacije u Zepter International kompaniji su: progresivni rast, akvizicija novih klijenata i jednostavnije prilagođavanje stalnim promenama tržišta.

Takođe, Srđan Milić je naglasio da je Zepter International na svom putu digitalnog razvoja izabrao Adacta-u kao pouzdanog partnera u procesu implementacije i Qlik Sense kao modernu platformu za analizu podataka koja kombinuje sve izvore podataka u jedinstveni pregled.

„Implementacijom Qlik Sense alata omogućeno nam je da koristimo postojeće podatke mnogo efikasnije. Kao najjednostavniji primer bolje upotrebe podataka je sledeća situacija: kada naši klijenti kupe Therapy Air iOn za čist i bezbedan životni prostor, oni moraju jednom godišnje da zamene postojeće filtere. Rešenje Qlik Sense omogućilo nam je da adekvatno sagledamo kupovne navike potrošača i da znamo kada je pravo vreme i šta treba da ponudimo našem postojećem klijentu!“

- Srđan Milić, Head of IT u kompaniji Zepter International

undefined

Srđan Milić - Head of IT u kompaniji Zepter International: "Digitalna transformacija: šansa ili pretnja"

Adacta predstavila svoja savremena BI rešenja na 7. CFO & Controlling kongresu

Jedan od ciljeva CFO & Controlling kongresa jeste povezivanje velikog broja istomišljenika na jednom mestu kako bi kroz razgovore jedan-na-jedan razmenili stavove o najnovijim trendovima u oblasti finansija i kontrolinga. Ovo je omogućeno putem štandova koji su bili postavljeni u holu hotela Crown Plaza, gde su zainteresovani prilazili izlagačima i razmenjivali mišljenja.

Tokom ovog događaja, eksperti za poslovnu inteligenciju iz kompanije Adacta predstavili su najsavremenija BI poslovna rešenja kontrolorima, pružili sve potrebne informacije u vezi procesa implementacije i benefita koje donose poslovanju.

undefined

Adacta tim na 7. CFO & Controlling kongresu 2019.

Najveći naglasak stavljen je na poslovnom rešenju koji je naš tim iz Adacta-e specijalno razvio za potrebe finansijskog kontrolinga.

Više informacija

U slučaju da vam je potrebno više informacija o našim poslovnim rešenjima, budite slobodni da nas kontaktirate.

Biće nam izuzetno drago da vas lično upoznamo.

Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt