News center - Adacta
Adacta News Center

Pogledajte najnovije vesti, blog ili video sadržaj.

DIGITAL LEARNING EVENT: Veštine koje su ključne za uspeh u 2020!

Da li obraćate pažnju na promene koje se dešavaju na vašem radnom mestu i kako one utiču na vas? Ako danas uporedimo vašu profesiju sa onom od pre pet godina, da li su vam potrebne iste veštine da biste kvalitetno obavljali posao? Sa druge strane, ako pogledamo u budućnost i narednih pet godina, da li smatrate da posedujete kompetence za buduće poslove? Ili još bolje pitanje, da li uopšte možete da pretpostavite kako bi ti poslovi mogli da izgledaju?

Saznajte više >>
Kontakt centri nemaju probleme? Nažalost, realnost je drugačija!

Na samom početku, želela bih da prokomentarišem to što današnje kompanije koriste izraz „izazov“ umesto „problem“. Suočavamo se sa izazovima – slažem se, zvuči mnogo „lakše“ za naše uši. Suočavanje sa izazovima podrazumeva zadatak koji želimo i možemo da savladamo. Ipak, kada u tom procesu naiđemo na prepreku, ona se pojavljuje u obliku problema koji je potrebno rešiti. Razmotrimo neke od problema sa kojima se suočavaju kontakt centri u mnogim kompanijama.

Saznajte više >>
Ostanite fokusirani i produktivni uz CORNERSTONE CARES!

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) je zvanično proglasila globalnu pandemiju korona virusa 20. marta 2020. godine. S obzirom na to su mnoge kompanije i škole zatražile od svojih radnika i učenika da ostanu u svojim domovima, kako bi ostali zdravi i sprečili dalje širenje infekcije, mnoge stvari su se promenile i nisu ono što su bile pre samo mesec dana.

Saznajte više >>
Informacije o poslovanju kompanije Adacta tokom opasnosti od zaraze COVID-19 (korona) virusom

Širenje infekcije COVID-19 (korona) virusa je sve brže u mnogim zemljama širom sveta. U ovom trenutku je najvažnije obuzdati epidemiju i zaštititi ljudske živote.

Saznajte više >>
RAD NA DALJINU - Sarađujte efikasno uz Microsoft Teams!

Microsoft Teams predstavlja sveobuhvatno rešenje za organizovanje online sastanaka koje objedinjuje osobe, razgovore i sadržaj. Zajedno sa aplikacijama koje su neophodne timovima da lakše sarađuju, Microsoft Teams omogućava korisnicima da ostvare značajne uštede u vremenu i samim tim da se bolje fokusiraju i postignu više u svom radu.

Saznajte više >>
Kako veštačka inteligencija menja sektor hotelijerstva

Veštačka inteligencija (eng. Artificial Intelligence - AI) je dosta promenila način poslovanja i pružanja usluga u pojedinim industrijama, a sektor hotelijerstva je jedan od onih gde su te promene dosta vidljive. Dosadašnji razvoj tehnologije omogućio je da se putni i hotelski aranžmani rezervišu u nekoliko klikova, što za posledicu ima laku dostupnost mnogim destinacijama.

Saznajte više >>
HRM Kongres 2020: Ljudi na prvom mestu! Savremena tehnologija je ključna podrška!

Dve glave su pametnije od jedne i podeljen problem je prepolovljen problem – ovo su sigurno dve izreke koje se definitivno mogu primeniti i u poslovnom svetu. Jedan od načina da saznamo kako drugi prevazilaze svakodnevne poslovne izazove jeste okupljanje i umrežavanje istomišljenika iz iste industrije na konferencijama.

Saznajte više >>
Šta je zajedničko tehnologiji budućnosti i hladnom pivu?

Kada razmišljamo o novoj tehnologiji gotovo uvek imamo na umu velike stvari - poput robota koji će raditi većinu naših poslova. Ipak, tehnologija je tu da unapredi i one male užitke koji život čine lepšim, kao što je odlazak na pivo sa kolegama posle posla koje je ohlađeno na idealnoj temperaturi.

Saznajte više >>
Na putu ka digitalnoj poljoprivredi uz Microsoft ERP rešenje

Kompanija Al Rawafed Srbija je osnovana sa ciljem da doprinese unapređenju i razvoju poljoprivrede u Srbiji kroz ulaganje u modernu mehanizaciju, novu logističku strukturu i znanje najboljih domaćih stručnjaka. Osnovna delatnost je konvencionalna i organska proizvodnja žitarica. U oblasti Bačke, tačnije na području Sivca, Nove Gajdobe, Sonte, Karađorđeva i Bača, kompanija obrađuje 10.500 hektara plodnog zemljišta.

Saznajte više >>
Adacta i Cornerstone OnDemand na 3. HRM Kongresu 2020.

U dobu kada je samo promena stalna, koliko ste spremni da budete u koraku sa hi-tech bumom? Kako HR profesionalci, a kako zaposleni reaguju na konstantne promene definicije rada? E-learning, F2F treninzi ili AI, Agile HR - da li su to danas samo buzzwords ili nešto više? HR u fabričkom okruženju, HR u domaćim kompanijama, HR u IT - da li tu ima razlike?  Kako tehnologija menja rad u ljudskim resursima i gde pruža dodatnu vrednost? 3.HRM Kongres 2020. je mesto gde možete saznati – šta je sledeće u HR-u?

Saznajte više >>

Kontaktirajte nas

Potrebne su Vam dodatne informacije?

Naš kontakt