Adacta Srbija

N Sport

Microsoft Dynamics NAV za efikasniju komunikaciju, lak pristup podacima, kao i bolju kontrolu zaliha i lakše donošenje poslovnih odluka

Kompanija N sport se pre deceniju odlučila da svoje poslovanje unapredi uvođenjem poslovnih rešenja Microsoft Dynamics NAV i Qlik a prelaskom na novu verziju 2016. godine taj proces je usavršen i sada postoji potpuna integracija i automatizacija poslovnih procesa.

 

"Microsoft Dynamics NAV je ponudio potpuno integrisano poslovno rešenje koje je zaposlenima omogućilo efikasniju komunikaciju i lak pristup aktuelnim i preciznim informacijama. Poslovni proces je u velikoj meri automatizovan, pa je ručno unošenje podataka postalo prošlost, a olakšano je i planiranje porudžbina, kao i praćenje isporuka."

- Nikola Obradović, project manager N Sport
"Microsoft Dynamics NAV je doneo uštedu u obuci, podigao je sposobnost, produktivnost i efikasnost zaposlenih na mnogo viši nivo."

- Nikola Obradović, project manager N Sport

Potraga za poslovnim rešenjem koje prati brz rast zaposlenih i izazove koji idu uz to

N sport danas ima više od 400 zaposlenih, više od 60 prodajnih objekata u Srbiji i Bosni i Hercegovini i bavi se distribucijom i prodajom poznatih sportskih i modnih brendova. Pre desetak godina ovo preduzeće suočilo se sa izazovima brzog rasta i otežanom komunikacijom i saradnjom između sve većeg broja zaposlenih na različitim lokacijama. Zaposlenima je bilo teško da prate robu u lancu nabavke i da vrše pouzdane poslovne analize. Takođe, ovom preduzeću nedostajala je i transparentnost podataka, naročito kada se radilo o količinama artikala, zalihama u magacinu i njihovim trenutnim vrednostima, pa je bilo teško donositi odluke koje se tiču strateškog planiranja i naručivanja.

Arhiva podataka koja je dobijena implementacijom Microsoft Dynamics NAV-a pružila je donosiocima odluka aktuelne i opsežne informacije o količinama artikala po lokaciji, vrednosti zaliha, transakcijama, zamenama, cenama i popustima, a svim ovim informacijama omogućen je pristup iz jednog prozora.

Microsoft Dynamics NAV poslovno rešenje je N sportu doneo precizniju i tačniju kontrolu zaliha u integraciji sa maloprodajnim softverom. Poslovni proces od tada funkcioniše bolje, brže i sa manje grašaka.

Integracija Dynamics NAV i Web-shop-a

Sledeća prednost je i integracija sa  Web shop-om koja se razvija na jednostavan i brz način sa uvek ažurnim podacima, koji pomažu lakšem definisanju akcija.

Implementacijom NAV-a olakšano je definisanje cenovnika za različite prodavnice, a značajan pomak učinjen je i u obračunu plata sa implementacijom različitih načina nagrađivanja zaposlenih u maloprodaji. Ovo Adactino rešenje u okviru NAV-a je zamenilo veliki broj excel tabela i doveo do smanjenja ručnog posla.

Uvođenje Microsoft Dynamics NAV-a je na jednostavan način omogućilo praćenje poručivanja robe za maloprodajne i veleprodajne kupce. Na ovaj način je olakšana raspodela robe po prodavnicama, bez nepotrebnog gomilanja zaliha.

BI alat Qlik otvara nove mogućnosti za analizu i  preciznije donošenje poslovnih odluka

U okviru kompanije N Sport, implementirano je i Qlik Business Intelligence rešenje za napredno poslovno izveštavanje i analitiku. Uvedeno je kompletno analitičko rešenje za oblasti veleprodaje i maloprodaje, kao i oblast finansija i računovodstva. Glavni izazov koji se javio tokom implementacije, bilo je objedinjavanje više različitih baza podataka, kako sa aktuelnim, tako i sa istorijskim podacima. Kroz zajednički rad projektnih timova, kreirani su pregledi i analitike, koji u potpunosti odgovaraju potrebama korisnika, omogućavaju praćenje svih ključnih parametara poslovanja kao i donošenje kvalitetnih poslovnih odluka.

U budućnosti …

Kako je nedavno implementirana poslednja verzija NAV 2016, nakon stabilizacije sistema u narednom periodu se tek očekuju pravi benefiti od upotrebe poslovno-informacionog sistema – povećanje profitabilnosti brzim i jednostavnim uvidom u evidenciju raspoloživosti zaliha, dospevanjem potraživanja i obaveza i maloprodajnim transakcijama. Takođe, očekuje se smanjenje investiranog TOS-a (trajni osnovni kapital) usled optimizacije poslovanja.

 http://www.n-sport.net

 

Rešenje:
BI
ERP


Proizvod:
Qlik
Dynamics NAV


Industrija:
Distribution & Retail

Veličina organizacije:
Large medium enterprise

Zemlja:
Serbia