Blog - Adacta
Adacta's News Center

See our latest news from the blog.

DIGITAL LEARNING EVENT: Veštine koje su ključne za uspeh u 2020!

Da li obraćate pažnju na promene koje se dešavaju na vašem radnom mestu i kako one utiču na vas? Ako danas uporedimo vašu profesiju sa onom od pre pet godina, da li su vam potrebne iste veštine da biste kvalitetno obavljali posao? Sa druge strane, ako pogledamo u budućnost i narednih pet godina, da li smatrate da posedujete kompetence za buduće poslove? Ili još bolje pitanje, da li uopšte možete da pretpostavite kako bi ti poslovi mogli da izgledaju?

Saznajte više >>
Kontakt centri nemaju probleme? Nažalost, realnost je drugačija!

Na samom početku, želela bih da prokomentarišem to što današnje kompanije koriste izraz „izazov“ umesto „problem“. Suočavamo se sa izazovima – slažem se, zvuči mnogo „lakše“ za naše uši. Suočavanje sa izazovima podrazumeva zadatak koji želimo i možemo da savladamo. Ipak, kada u tom procesu naiđemo na prepreku, ona se pojavljuje u obliku problema koji je potrebno rešiti. Razmotrimo neke od problema sa kojima se suočavaju kontakt centri u mnogim kompanijama.

Saznajte više >>
Kako veštačka inteligencija menja sektor hotelijerstva

Veštačka inteligencija (eng. Artificial Intelligence - AI) je dosta promenila način poslovanja i pružanja usluga u pojedinim industrijama, a sektor hotelijerstva je jedan od onih gde su te promene dosta vidljive. Dosadašnji razvoj tehnologije omogućio je da se putni i hotelski aranžmani rezervišu u nekoliko klikova, što za posledicu ima laku dostupnost mnogim destinacijama.

Saznajte više >>
Šta je zajedničko tehnologiji budućnosti i hladnom pivu?

Kada razmišljamo o novoj tehnologiji gotovo uvek imamo na umu velike stvari - poput robota koji će raditi većinu naših poslova. Ipak, tehnologija je tu da unapredi i one male užitke koji život čine lepšim, kao što je odlazak na pivo sa kolegama posle posla koje je ohlađeno na idealnoj temperaturi.

Saznajte više >>
Na putu ka digitalnoj poljoprivredi uz Microsoft ERP rešenje

Kompanija Al Rawafed Srbija je osnovana sa ciljem da doprinese unapređenju i razvoju poljoprivrede u Srbiji kroz ulaganje u modernu mehanizaciju, novu logističku strukturu i znanje najboljih domaćih stručnjaka. Osnovna delatnost je konvencionalna i organska proizvodnja žitarica. U oblasti Bačke, tačnije na području Sivca, Nove Gajdobe, Sonte, Karađorđeva i Bača, kompanija obrađuje 10.500 hektara plodnog zemljišta.

Saznajte više >>
Kupujete nove mašine? Šta mislite o optimizaciji planiranja?

Ako posmatramo proizvodnju, rast poslovanja zavisi od sposobnosti kompanije da proizvodi veću količinu proizvoda. Ako se broj porudžbina poveća i proizvodni kapaciteti približe maksimalnim operativnim mogućnostima, menadžment kompanije po difoltu počinje da razmišlja o ulaganju u nove proizvodne kapacitete.

Saznajte više >>
Novi ERP projekat odveo Adactu na Jamajku

Iako u referencama naše kompanije stoji 450 završenih projekata u 25 različitih država, Jamajka do sada nije bila na tom spisku. Da, dobro ste čuli, Jamajka! Ali, kako izgleda implementacija ERP rešenja u zemlji gde prvo pomislite na odmor i rajske plaže?

Saznajte više >>
Data Literacy – zaboravljamo li na nju dok tražimo spas u podacima?

Uvođenje BI rešenja u kompanijama često se svede na to da jedna tehnologija zameni drugu tehnologiju, pri čemu se zanemaruju najbitnije komponente implementacije: ljudi, njihova znanja i „pametan“ pristup podacima.

Saznajte više >>
Banka koja brzo raste unapređuje iskustvo svojih korisnika kroz bolje razumevanje njihovih potreba

Misija NLB Banke Beograd je da razume potrebe i želje svojih klijenata, kako bi im obezbedila najbolje moguće korisničko iskustvo. Sa rastom korisničke baze, bilo je sve teže ostvariti ovu misiju, što je dovelo do potrebe za efikasnim rešenjem koje bi doprinelo boljem razumevanju, privlačenju i angažovanju korisnika, u čemu je pomoglo partnerski razvijeno rešenje zasnovano na Microsoft Dynamics 365 platformi.

Saznajte više >>
Virtualna i proširena stvarnost u kompaniji Adacta!

Nova revolucija je stigla i ona se zove virtualna realnost – pri čemu nije namenjena samo za svet video igrica. Takođe, proširena stvarnost (Augmented Reality – AR) postaje deo naših života i ne odnosi se samo na svojevremeno popularnu igricu Pokémon GO.

Saznajte više >>

Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt