Blog - Adacta
Adacta's News Center

See our latest news from the blog.

Priča o chatbot-ovima: Kako mogu da Vam pomognem?

Chatbot-ovi su ovde. Simpatični mali roboti koje viđamo na našim uređajima kada surfujemo internetom i koristimo različite aplikacije. Korisničko iskustvo sa chatbot-ovima se značajno razlikuje, a kako je ovo veoma popularna tehnologija koju klijenti vole da vide u akciji, pozabavićemo se pitanjima koja bi svaka firma trebalo da uzme u obzir prilikom odlučivanja o korišćenju bota.

Saznajte više >>
ERP ili BI sistem – odakle krenuti?

Na konkurentnom tržištu uspeh kompanije nije moguć bez planiranja, a planiranje nije moguće bez kvalitetnih informacija. Međutim, ponekad je izazov iz teško preglednih skupova neobrađenih podataka izdvojiti i prepoznati važne informacije i logične poslovne veze.

Saznajte više >>
Customer Story: LS Retail in Forma Ideale

The company Forma Ideale was looking for the solution designed to cover all key business areas in the company – production, furniture assembling, retail, distribution, import, export, service, etc. It was required to have the same interface for all parts of the system and very easy to use, as well. The right choice was Adacta and Dynamics NAV along with LS Retail add-on.

Saznajte više >>
Umeće CRM-ovanja - Klijenti na oprezu, banke na potezu

I naši i svetski generalni direktori saglasni su oko uloge tehnologije i koliko ona pomaže kompanijama da poboljšaju odnose sa klijentima i zajednicom. Tehnološka rešenja koja se bave podacima i analitikom – BI rešenja, CRM sistemi za upravljanje odnosima sa klijentima, rešenja koja omogućavaju inovacije kao i platforme za društvenu angažovanost kompanija – na vrhu su liste tehnologija koje kompanijama donose najveće koristi, a predvodnici u njihovoj primeni banke i finansijske institucije.

Saznajte više >>
Nebo i zemlja

Nova verzija Dynamics AX‑a predstavlja veliki iskorak ka zaista fleksibilnom ERP sistemu kako u aplikativnom smislu, tako i u načinu pristupa i korišćenja. Bez narušavanja dobro utvrđenih poslovnih procesa i uz podršku LCS i cloud platformi, teško je nazreti granice daljeg razvoja ovog softvera – nagoveštavaju prvi testovi Adactinih stručnjaka.

Saznajte više >>
Dobro utemeljene odluke armirane su podacima

Vizuelizacija poslovnih podataka i jednostavnog tumačenja njihovih složenih veza više nije ekskluziva IT odeljenja. Pogodnosti alata za poslovnu analitiku i inteligenciju dostupne su danas svim poslovnim sektorima u kompanijama i organizacijama...

Saznajte više >>
Forma Ideale: Efikasno BI rešenje za lidera u proizvodnji nameštaja

Kompanija Forma Ideale je 2014. godine donela odluku o uvođenju Microsoft Dynamics NAV sistema u svoje poslovanje, čime je doprinela, pre svega, povećanju njegove efikasnosti. Međutim, u skladu sa razvojem poslovanja, javila se potreba za kreiranjem naprednih formi izveštaja, kao i automatizacijom celokupnog procesa izveštavanja.

Saznajte više >>
BI: poslovna vizija sa uporištem

Savremeni alati za poslovnu analitiku i poslovnu inteligenciju, poznatiji kao BI rešenja, mogu efikasno da konsoliduju podatke iz različitih izvora i pomognu korisnicima da brzo donose ispravne odluke. Kako bi kompanija što pre osetila benefite BI rešenja, važna je njegova brza implementacija, ali i izbor partnera za implementaciju, jer upravo iskustvo i odgovarajući pristup biznis‑konsultanata ne samo da može da skrati vreme, već i presudi uspešnost kompletnog projekta.

Saznajte više >>
To "BI" or not to "BI"?

Tema koja sve više okupira kompanije i njihove kontrolore jeste kako na najefikasniji način voditi BI projekat. Instant rešenje ne postoji. Međutim, jedno je sigurno - svaki uspešan projekat počinje sa pravim odabirom rešenja, njegovom pravilnom implementacijom i odličnom saradnjom između klijenta i implementatora.

Saznajte više >>
Microsoft Dynamics CRM u oblaku

Zahvaljujući cloud okruženju, pogodnosti Microsoft Dynamics CRM rešenja nikada nisu bile pristupačnije.

Saznajte više >>

Kontaktirajte nas

Potrebne su vam dodatne informacije?

Naš kontakt